Letos smo se že tretjič zapored udeležili pesniškega natečaja, ki ga razpisuje OŠ Tončke Čeč iz Trbovelj. Ob evropskem letu kulturne dediščine je bila tematika pesnjenja vsem učencem poznana in domačna. V pesmih so razmišljali o domačem kraju – mestu, kjer živijo.

Vsako leto nas sodeluje več. Letos so se petošolcem naše šole pri pesnjenju pridružili še učenci 4.c. Vsi skupaj smo poslali kar 26 pesmi. V sredo, 25. aprila, so bili vsi avtorji, skupaj z mentoricami, povabljeni na zaključno slovesnost. Iz naše šole se je zaključka udeležilo 12 učencev, po trije zastopniki iz vsakega sodelujočega oddelka, ki so jih izbrale razredničarke. Med njimi so bili tudi nagrajenci. Katere pesmi so bile izbrane, je ostalo presenečenje do prireditve. Nagrajeni učenci so: Marcel Žerko iz 5.a, Sara Magdič iz 5.b in Martina Zimšek iz 5.c. Nagrajenci so prejeli priznanja in praktično nagrado – USB ključek. Vsak nagrajenec je tudi prebral svojo pesem.

Na šoli so nam najprej pripravili kratek kulturni program z vokalno skupino in harmonikarjem. Gostja letošnjega zaključka je bila knjižničarka iz knjižnice Toneta Seliškarja v Trbovljah, Simona Solina. Po poklicu je univ. dipl. geografinja in prof. zgodovine. »Ustvarila« je bralni projekt Tonček Knjigoljub. Rada bere, pa tudi piše pesmi. Ustvarjalna žilica ji ne da miru na najrazličnejših krajih. Izvedeli smo tudi, da ima rada morje, potapljanje in še marsikaj drugega. Po uradnem delu je sledila pogostitev v knjižnici, a nam se je že mudilo na avtobus.

Povezava na e-knjigo – zbornik letošnjih pesmi 3. Zasavskega festivala mladinskega pesnjenja: https://issuu.com/knjinicaotonckecectrbovlje/docs/tretji_zbornik_pesmi_zasavskega_fes

Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)