Dogodivščine prebrisane in hrabre Sapramiške

»Zvezde so nebo prepredle,

zvezde zlate se smehljajo in migljajo,

Sapramiška, zate.« 

Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Po njenih literarnih predlogah so nastale mnoge lutkovne predstave, eno izmed njih smo si pretekli petek ogledali tudi prvošolci.

V šoli smo se zbrali ob 7.30, se pogovorili o pravilih lepega vedenja na avtobusu in v gledališču, razdelili malico in se odpravili proti avtobusoma. Po slabi uri vožnje do Ljubljane smo prispeli pred Lutkovno gledališče, kjer sta nas že čakala prijazna animatorja. Odpeljala sta nas v eno izmed dvoran, kjer smo si ogledali eno največjih slovenskih lutkovnih predstav o marioneti Sapramiški. Dogodivščine prebrisane in hrabre miške smo spremljali tudi s petjem.

Po prihodu iz gledališča smo obsijani s toplimi sončnimi žarki šli še na sprehod po bližnji okolici. Pot nas je vodila čez ljubljansko tržnico do Tromostovja. Po enem izmed treh mostov smo prečkali Ljubljanico in se ustavili pri Prešernovem spomeniku. Pod njim smo naredili skupinsko fotografijo in se nato čez »most ljubezni« in tržnico vrnili na izhodiščno mesto, kjer smo počakali na avtobusa, ki sta nas odpeljala proti domu.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)