Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Več kot pol stoletja naša šola nudi varno in spodbudno vzgojno izobraževalno okolje učencem v Zagorju ob Savi. Vračajo se otroci, vnuki staršev, ki so nekoč na Skvarči gulili šolske klopi. Med šolskimi zidovi so ostale njihove sanje, ki jih mi danes nadaljujemo.

Družijo nas skupne vrednote, še posebej znanje, spoštljivost, strpnost, solidarnost, prijateljstvo. Prepletajo naše vsakodnevno učenje, poučevanje, druženje. Usmerjeni smo v prihodnost. Na šoli si prizadevamo, da bi bili naši učenci nanjo kar najbolj pripravljeni, da bi jo znali sprejeti pogumno in z odprtimi rokami.

Preizkušenj, ki jih ni manjkalo v preteklosti in jih ne manjka niti v sedanjosti, se ne bojimo. So sestavni del naših življenj. Premagujemo jih po najboljših močeh v dobro vseh, ki smo tako ali drugače povezani s Skvarčo.

Človek živi toliko časa, kot živijo tisti, ki se ga spominjajo. Verjamem, da bodo tudi v prihodnje skozi šolska vrata prihajale nove in nove generacije otrok, s katerimi bomo skupaj ustvarjali dobre zgodbe in spomine za naslednje rodove.

Kristina Renko, ravnateljica

(Skupno 2.157 obiskov, današnjih obiskov 1)