LIKOVNI NATEČAJ ZA KREATIVNE IZDELKE

PŠ Čemšenik

Sodelovali so učenci od 1. do 4. razreda

Predstavitev projekta

Pod mogočno Čemšeniško planino leži majhna vasica po imenu Čemšenik.

Sredi te majhne vasice leži ne tako majhna podružnična šola, v katero vsak dan prihajajo majhni in malo večji otroci. Skupaj s svojimi učiteljicami se imajo lepo, učijo se, igrajo, pojejo, nastopajo na različnih prireditvah in neskončno radi ustvarjajo.

Pred kratkim so z učiteljico Ireno pri pouku razširjenega programa brali pravljico o gradu, o grajskih dogodivščinah, duhovih, kraljičnah in princih.

Skupaj so sklenili, da bodo za LIKOVNI NATEČAJ: EKO ŠOLA – KREATIVNI IZDELKI izdelovali gradove.

Šolski prostori so se za nekaj časa spremenili v ustvarjalne likovne delavnice in izdelovalnice gradov. Otroci so svojo domišljijo vnesli v izdelovanje imenitnih gradov različnih velikosti in barv. Na ogled so jih razstavili tudi obiskovalcem šole.

S sodelovanjem na likovnem natečaju so se učili medsebojnega sodelovanja, razvijali so domišljijo, se učili ponovne uporabe odpadne embalaže ter tudi kritičnega vrednotenja svojih izdelkov.

Za izdelavo so uporabljali odpadni papir, karton, tempera barve, lesene palčke od sladoleda in še kaj. Gradovi, ki so jih učenci izdelali iz odpadne embalaže, so dobili nov pomen in ponovno uporabo ob igri, ki se bo s spremljevalnimi aktivnostmi nadaljevala še vso pomlad, saj otroška kreativnost in domišljija nimata meja.

Mentorica: Irena Hudi

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)