ACM Tekmovanja – Pišek

O Pišku

Društvo ACM Slovenija že vrsto let pripravlja tekmovanja s področja računalništva in informatike za osnovnošolce in srednješolce. Med njimi sta tekmovanji Bober (OŠ in SŠ) in RTK (SŠ). Ciljna skupina tekmovalcev so učenci 2. in 3. triade osnovnih šol ter dijaki srednjih šol. Udeležba na tekmovanju je brezplačna za vse udeležence.

Tekmovalne kategorije

Tekmovalci na tekmovanju Pišek izbirajo med različnimi tekmovalnimi kategorijami. V sklopu vsake kategorije so našteti okvirni programerski koncepti, ki se lahko pojavijo pri nalogah v tej kategoriji. Ker pa gre za tekmovanje, se v posamezni kategoriji izjemoma lahko pojavi tudi naloga, ki sega izven navedenih konceptov.

Več na povezavi Zunanja povezava https://tekmovanja.acm.si/?q=pisek/tekmovalne-kategorije

Priprave na tekmovanje

Za pripravo na tekmovanje so pripravljene knjižice z rešitvami nalog iz več tekmovanj. Naloge in rešitve najdete na povezavi Zunanja povezava https://tekmovanja.acm.si/?q=node/631

Več o tekmovanju Pišek najdete TUKAJ.

ACM Tekmovanja – Bober

O Bobru

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja, namenjeno osnovnošolcem od drugega razreda naprej in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Organizator tekmovanja za Slovenijo je ACM Slovenija v sodelovanju z Univerzami v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Šolsko tekmovanje je vsako leto organizirano v novembru. Najboljši tekmovalci se uvrstijo na državno tekmovanje v januarju.

Več o tekmovanju Bober najdete TUKAJ.

(Skupno 1.158 obiskov, današnjih obiskov 1)