Na šoli vsakodnevno skrbimo, da bi bilo zavržkov hrane čim manj. V tem tednu pa smo učence še dodatno ozaveščali o problematiki zavržene hrane. Izvedli smo razne delavnice, izdelovali plakate na to temo, na obisk smo povabili gospoda Ključevška, ki nam dostavlja domače mlečne izdelke.

Gospod Matej nam je predstavil delo na kmetiji, pridobivanje mleka in izdelavo mlečnih izdelkov. Otrokom je skušal pojasniti, da je za izdelavo različnih mlečnih izdelkov potrebno veliko časa in vloženega truda. Učenci so okusne domače mlečne izdelke seveda tudi poizkusili. Vsi so se strinjali, da so čisto drugačni od tistih iz trgovine in velikooo bolj okusni.

Danes smo na matični šoli tudi nenapovedano tehtali odpadke pri šolski malici in kosilu in učence prijazno opozarjali na problem zavržene hrane. Bili smo pozitivno presenečeni, saj ostankov pri šolski malici res ni bilo veliko (kljub temu, da je bil za malico mešani namaz). Pri kosilu je odpadkov nekoliko več, vendar pa so bile za kosilo kračke, precejšen delež odpadkov pa so predstavljale kosti.

Upajmo, da se bomo vsak dan zavedali, da je hrana dragocena dobrina in da res ni za v smeti.

PDF Več v zapisu, ki ga najdete TUKAJ.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)