Pri dodatnem pouku smo: Pika Šribar, Ana Savšek, Sara Breg, Anej Gorišek, Žana Ferlič in Alya Slak Krznarič, sodelovali na 16. mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji z naslovom Na krilih metulja in laboda. Letošnja tema je bila »Zaklad je tam, kjer so prijatelji.«

Ni nas bilo potrebno dvakrat vprašati ali bi sodelovali ali ne, saj so se v naših glavah že porajale zamisli za zgodbo, sploh ker imamo bogate izkušnje s pravimi prijatelji. Naše knjige so morale biti v formatu 21×21, jedro pa je moralo zajemati kar 18 do 22 strani. Sprva smo bili prestrašeni, kako nam bo to sploh uspelo, a ko smo začeli naše ideje izlivati na papir, smo videli, da je to za nas mačji kašelj. Ne samo, da smo postali avtorji zanimivih knjig, celo ilustrirali smo jih sami. Pod našimi prsti so tako nastale čudovite knjige in mentorica je bila nadvse ponosna na nas.

Knjige smo poslali v Avstrijo, sedaj pa že prav nestrpno pričakujemo rezultate in stiskamo pesti. Stiskajte jih za nas še vi!

 

Učenci in učiteljica Nina Špitalar

 

 

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)