»Pogovarjanje je bližina in toplina,
s pogovarjanjem smo družina in skupina.
S pogovarjanjem se človek s človekom prepleta,
s pogovarjanjem smo mreža tudi zunaj interneta.«
Andrej Rozman Roza(iz poslanice ob tednu otroka 2015)

 

Vsebinska usmeritev letošnjega tedna otroka »NEKAJ TI MORAM POVEDATI« poudarja kako pomembno in nujno je kakovostno sporazumevanje otroka z drugo osebo.

V tem tednu smo se imeli še posebej lepo.

 

V ponedeljek smo se družili s policisti, ponovili smo pravila o prometni varnosti in uživali v predstavitvi intervencijskega vozila.

 

Na praznični torek smo se slovesno pridružili skupnosti učencev. Veselili smo se z Mojco Krompaculjo in županom Matjažem Švaganom, ki nas je prišel pozdravit v KC DD Zagorje. V naši šoli pa so prišli na obisk predstavniki šolske skupnosti z darili in čestitkami.

 

»Kdaj bo igra?«, zanima malega tigra. Ko…bo deževalo! Športne igre, plesne igre, igre z vlogami, igre v kotičkih in z igračami, ki smo jih prinesli od doma. Sredin igralni dan se je malo potegnil v četrtek. Kakšen prijeten pobeg v domišljijo!

 

»Ta vremenska poročila, nič kaj niso uganila,…« Še sreča, da nam slaba vremenska napoved ni preprečila dogovorjenega obiska na kmetiji. V petek smo se povabili na obisk k družini Suša, v vas Vine. Razkazali so nam kmetijo in kmetijsko mehanizacijo, gospodar nas je popeljal skozi hlev. Kakšno doživetje! Videli smo mesec dni starega telička, družbo pa so mu delali še malo starejši. Ampak najbolj navdušeni smo bili nad žrebičko Iskro. Živahno je poskakovala okrog mamice Miše in nas radovedno opazovala.

Vsak od nas je nekaj doživel ali videl prvič, vsak se je nečemu čudil. Naučili smo se marsikaj novega, ugotavljali smo, da je v naravi vse povezano in da smo odvisni od nje.

 

Takole lepo so nam minevali prvi oktobrski dnevi, a tudi v prihodnjih tednih ne bo nič manj zabavno, saj nas čakajo nove dogodivščine. Vsem otrokom po svetu želimo, da bi se imeli lepo kot mi in jim pošiljamo veliko dobrih misli.

 

Za vsakogar mora obstajat nekdo,
kateremu tako zaupa,
da se mu lahko zaupa,
ko mu je težko.
Andrej Rozman Roza(iz poslanice ob tednu otroka 2015)

 

Prvošolci in učiteljice.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 176 obiskov, današnjih obiskov 1)