Ko smo imeli v nedeljo zvečer pod nadstreškom postavljene mize in klopi podkumskih športnikov in gasilcev, mi je odleglo. Pripravljeni smo bili gostiti naše sosede: podružnice Dole, Svibno, Polšnik, Čemšenik in Dobovec.

Zjutraj smo opravili še zadnje malenkosti in pripeljali so prvi avtobusi. Stiski rok, objemi, prijazni otroci in spremljevalci so nas napolnili z dobro energijo. In ko so naši učenci zapeli pesmico Dobro jutro, sonce, dobro jutro, dan, je sonce prav zares prijetno posijalo, tudi v naših srcih.

Po pozdravu in kratki predstavitvi dejavnosti nas je prijazno pozdravila tudi ravnateljica Alenka Ašič. Učenci so pojedli malico in se z žrebom razdelili v štiri skupine, ki so vsakih 30 minut zakrožile po dogovorjenem redu.

Na šoli so potekale kar štiri delavnice in učenci so prehajali iz ene v drugo: s pohoda na predavanje in preko ustvarjalnega giba do ustvarjanja s slanim testom.

Zadovoljni, nasmejani in že prijetno utrujeni smo ob 11.30 pojedli zdrav obrok, si vzeli sadje in se odžejali. Ker so naše goste čakali avtobusi, so se po 12. uri poslovili. Za spomin pa so odnesli izdelke iz ustvarjalnice ter spominke na letošnje srečanje.

Dan je več kot uspel in za to gre zahvala vsem, ki so nam pri tem pomagali: KS, PGD in ŠD Podkum, ravnateljici Alenki Ašič, učiteljici Nadi Brezovar z odlično ekipo v kuhinji, OO RK Zagorje, ZD Zagorje, MS Mateji Avsec Jozić, Sonji s PŠ Čemšenik, vsem mojim podkumskim sodelavcem: Nini, Ireni H., Damijani, Jožetu, Ireni K., mamama Mojci in Andreji ter našim učencem in učenkam.

 

Hvala vsem in vsakemu posebej.

Vodja dneva in šole: Irena Mihevc

 

 

 

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)