Tretji petek v novembru, 17. 11. 2017, smo v Sloveniji že šestič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Na ta dan je potekal tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že sedmi po vrsti).

Omenjeni projekt je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, saj so čebelarji želeli, da bi bil med slovenskih čebelarjev vsaj en dan na leto zajtrk slovenskim šolarjem.

Obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka se vsako leto pridruži tudi naša podružnična šola v Čemšeniku.

Obiskal nas je čebelar, gospod Jože Izlakar in nam podrobno predstavil življenje čebel, poskusili smo med in cvetni prah, si ogledali čebelarske pripomočke in njihovo zaščitno opremo.

Po uvodnem delu smo se odpravili v jedilnico, kjer je bilo že vse pripravljeno za zajtrk. Učenci so lahko izbirali med tremi vrstami medu in dvema vrstama kruha, na mizah sta bila tudi slovensko maslo in mleko ter seveda slovenska jabolka.

Učenci so v en glas zatrdili, da je bil zajtrk zares okusen.

Učiteljice pa smo seveda dodale, da z uživanjem lokalno pridelane hrane izboljšujemo svoje zdravje, saj ima hrana iz lokalnega okolja več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost, pa tudi okusnejša je.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)