Konec decembra je naša šola prejela tako čudovito novico, da smo učitelji skakali, plesali in si podajali petke. Na novico smo namreč čakali vse od septembra in od takrat stiskali pesti. Dobili smo namreč Erasmus+ KA1 projekt!

Kaj je to in kaj to pomeni?

To pomeni, da se bomo lahko učitelji izobraževali v tujini, tam pridobivali nova znanja, se učili novih pristopov in jih prenašali na učence in druge učitelje širom Slovenije.

Naš projekt se imenuje Sodobna šola, v opisu pa smo ga predstavili takole:

Tehnologija in sodoben način življenja sta močno spremenila pedagoški proces. Učitelji se zavedamo, kako pomembno je, da se stalno izobražujemo, izpopolnjujemo in iščemo nova pedagoška znanja. Cilji našega projekta so usmerjeni predvsem v pridobivanje novega znanja, novih učnih metod, s katerimi bomo učitelji v učencih vzbudili motivacijo, radovednost, kreativnost in življenje za učenje. Zato bomo naš Erasmus+ projekt namenili strokovnemu razvoju učitelja kot sodobnega pedagoga. Učitelja, ki bo v razred prinesel novosti, učitelja, ki bo s svojim poučevanjem pritegnil otroke, jih motiviral in spodbujal razvoj sodobnih kompetenc.

Cilji projekta so:
– Učitelji bomo izpopolnili svoje znanje v načrtovanju in izvajanju projektnega dela v razredu, s katerim bomo spodbujali in razvijali kreativnost, inovativnost otrok in mehke veščine.
– Učitelji bomo pri pouku uporabljali pristop Storyline. S pristopom bomo dosegli, da bodo učenci postali sooblikovalci pouka, da bodo raziskovali in se učili za življenje.
– Učitelji se bomo izpopolnili v uporabi IKT-ja v učnem procesu in svoje znanje prenesli na učence.


Učitelji se že zelo veselimo pridobivanja novega znanja, novih kolegov in izkušenj, predvsem pa dela z otroki. Obljubljamo pa, da kmalu povemo še kaj več …

Koordinator projekta: Nina Jelen

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)