V soboto, 16. 2. 2019, smo se s planinci odpravili na Rašico. Planinci smo se nekaj minut pred 8.00 zbrali na avtobusni postaji pri tržnici v Zagorju, nato pa smo se z avtobusom odpeljali proti gradu Jablje, kjer je bilo naše izhodišče. Rašica se namreč nahaja v bližnji okolici Ljubljane, dostop je možen iz različnih smeri, zato je ena izmed priljubljenih pohodniških poti.

Vreme nam je odlično služilo, saj je bilo nebo brez oblačka. Ob odhodu iz Zagorja so bile temperature nekoliko nižje, vendar nas je pod gradom Jablje, skupaj z vodnico Ani, pričakalo prijetno toplo sonce. Mentorji smo skupaj s 44 planinci pričeli naš pohod. Pot je bila zelo lahka, saj smo večino časa hodili po gozdni poti, ki se je rahlo vzpenjala, vendar smo jo premagovali brez večjih težav. Nekaj časa smo hodili tudi po cesti, od koder smo imeli čudovit razgled na zahodni del Kamniško-Savinjskih Alp. Vmes smo naredili nekaj krajših postankov za pijačo in prigrizek. Ko smo prispeli do vrha, smo ugotovili, da koča ni povsem na vrhu vzpetine, zato je bil razgled nekoliko slabši. Ravno zaradi tega, je nekaj metrov stran od koče postavljen razgledni stolp, na katerega se na žalost nismo povzpeli, saj smo pri vzponu porabili preveč časa in smo imeli na vrhu nekoliko manj časa za malico in počitek.

Okrog 13.00, smo se odpravili nazaj proti našemu izhodišču, gradu Jablje. Sonce nas je prijetno grelo in opaziti je bilo, da pohod ni bil naporen, saj so bili planinci ob vračanju zelo razigrani. Ko smo prišli do avtobusa, smo se prešteli, si poiskali vsak svoj sedež, in se napolnjeni s pozitivno energijo vrnili nazaj v Zagorje.

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)