Petek, 16. 11., je bil za drugošolce prav poseben dan. Po prihodu v šolo nas je, na s prtom pogrnjeni mizi, čakal tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Letošnje leto so pogrinjek za nas pripravili devetošolci, ki so nam prav tako predstavili izdelke okoliških pridelovalcev bio hrane. Ko smo pojedli zajtrk, nas je obiskala čebelarka ga. Marinka Dolinšek, ki nam je pripovedovala o čebelah in nam predstavila vso opremo, ki jo potrebuje čebelar pri svojem delu. Znova smo okušali med in sicer dve različni vrsti, ki smo ju po okušanju tudi primerjali. Predstavitev čebelarke smo zaključili z vprašanji, s pomočjo katerih smo dobili še nekaj novih informacij. Po odhodu čebelarke smo iz odpadnega materiala izdelali čebelice in panjske končnice. Vmes pa smo se sprostili ob učenju plesa na skladbo Romane Kranjčan Zum, zum, zum ter se zavrteli še ob zvokih Čebelic skupine Čuki. Petkovo dopoldne smo zaključili z mislijo, da nam je čas ta dan res hitro minil.

Drugošolci

GALERIJA SLIK:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)