V sredo, 13. 06. 2018, smo imeli na PŠ Čemšenik prav poseben naravoslovni dan, ki je bil namenjen različnim in zanimivim naravoslovnim poskusom.

Ob prihodu v šolo smo takoj vedeli, da se obeta nekaj posebnega, saj je bilo po mizah že vse pripravljeno za izvajanje poizkusov.

Zbrali smo se v učilnici, sledila so natančna navodila o poteku dela po postajah. Ogledali smo si pripravljena sredstva, razporejena po omizjih. Razdelili smo se v skupine, vsaka skupina si je izbrala vodjo, ki je usmerjal delo skupine, ostali pa smo prav tako morali opraviti svoje delo. Ogledali smo si delovne liste in pripomočke za izvajanje poizkusov. Pred pričetkom smo natančno ponovili navodila za kroženje med skupinami in pomembna dejstva za uspešno opravljanje poizkusov.

Pri razlagi navodil in pri izvajanju poizkusov so po potrebi pomagale tudi učiteljice. Seveda smo morali paziti, da smo pozorno prebrali navodila in da smo bili pri delu natančni.

Če je katera izmed skupin z delom končala predčasno, si je lahko na eni mizi ogledala različne knjige z naravoslovnimi poizkusi, na drugi mizi pa smo se igrali zanimivo igro – Zvočni spomin (s poslušanjem zvoka smo iskali pare stekleničk z istim polnilom).

Ob zaključku naravoslovnega dne smo po skupinah poročali o izvedenih poizkusih. Po končanem delu je vsaka skupina pospravila svoj delovni prostor.

Dan je bil zanimiv, naučili smo se veliko novega in uporabnega. Na koncu smo sklenili, da bomo tudi doma izvedli kakšen poizkus in kaj novega naučili še naše starše.

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)