V sredo, 25. oktobra 2017, smo na naši šoli z učenci šestih razredov učitelji Mateja Naprudnik Praunseis, Kristina Renko, Aleš Prapertnik, Alenka Knez in Andrej Hromin izvedli kulturni dan UREJANJE BESEDIL.

Knjižničarka Alenka Knez je šestošolce že v ponedeljek, 23. oktobra 2017, v okviru rednih ur pouka slovenščine poučila, kako lahko sleherni posameznik, ki ima osnovna računalniška znanja, dostop do računalnika in svetovnega spleta, v kooperativnem bibliografskem sistemu COBISS poišče knjižnično gradivo, ki ga potrebuje za branje, izdelavo seminarske naloge, za učenje, za razvedrilo.

V sredo, 25. oktobra 2017, smo izvedli osrednji del kulturnega dne, in sicer v treh delih: učenci so bili razporejeni v tri delovne skupine, ki so se po petinsedemdesetih minutah dela zamenjale.

Učiteljica Mateja Naprudnik Praunseis je učence naučila, kako lahko izdelajo in izvedejo predstavitev poljubne vzgojno-izobraževalne vsebine v powerpointu, ki velja za enega najpogosteje uporabljenih računalniških programov za (javni) prikaz različnih informativnih ali vzgojno-izobraževalnih vsebin.

Pod strokovnim vodstvom učiteljice Kristine Renko so se učenci naučili, kako lahko izdelajo kvalitetno seminarsko nalogo s temami iz področja zgodovine.

Učitelj Andrej Hromin je učencem predstavil besedilno vrsto življenjepis. Učenci so spoznali namen in zgradbo življenjepisa, svoj življenjepis so tudi sestavili in ga napisali. Učenci so spoznali tudi pomen estetike pri oblikovanju in pisanju življenjepisa in tudi drugih besedil.

GALERIJA SLIK:

 

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)