Na slovenskih cestah se dogaja vse preveč prometnih nesreč in vsi se sprašujemo kako preprečiti tragedije. Med najpomembnejšimi ukrepi za izboljšanje prometne varnosti je prometna vzgoja nas otrok. Pomembno je, da se le-ta prične takoj, ko začnemo  sodelovati v prometu, pa naj bomo potniki, pešci ali kolesarji.

V ponedeljek, 23. 10. 2017, smo se četrtošolci ogromno naučili o tej tematiki. V prvem delu, so nas učiteljice in gospod Zmago dobro seznanili, o primernem vedenju v prometnem okolju.  Naučili smo se, da nam bo mirna hoja in opazovanje v prometu zelo koristala  pri naši varnosti, da bomo ostali živi.

Bili pa smo seveda zelo neučakani, saj nas je na igrišču čakal še praktičen del našega tehniškega dne. Tu smo bili postavljeni v vlogo voznika in smo se lahko sami prepričali kaj zaznava in opaža voznik v pravem prometu. Preizkusili smo se v vožnji z mini avtomobilčki s pravimi bencinskimi motorji. Hitro smo ugotovili, da le ni tako enostavno sedeti za volanom, saj hitro spregledaš kakšen pomemben prometni znak ali celo rdečo luč!

Ob koncu smo bili nase zelo ponosni, saj so mini avtomobilčki vsebovali vse elemente pravega vozila od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin.

 

Učenci in razredničarke

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)