V letošnjem šolskem letu nam je končno uspelo združiti predvidene in načrtovane športne dni z željo Športnega društva Izlake, da bi organizirali športno prireditev, v kateri bi se lahko pomerili učenci vseh treh zagorskih osnovnih šol. Že lani so namreč potekali dogovori za podobno prireditev, ki pa se je na koncu naša šola zaradi že prej drugače načrtovanih športnih dni ni udeležila.

Tudi tokrat ni šlo povsem brez zapletov, saj smo v našem športnem aktivu za četrti športni dan planirali pohode, ki so zastonj. Obisk prireditve na Izlakah pa je zajemal tudi avtobusni prevoz (za nastopajoče športnike v obe smeri, za pohodnike, ki so na Izlake prišli preko Vinskega vrha in Zgornjih Izlak, pa v eno smer), kar bi težko opravičevali v finančnem delu načrtovanja športnih dni. K sreči je ga. ravnateljica to vprašanje rešila z dogovorom z županom, ki je obljubil plačilo stroškov prevoza. Poleg tega smo morali na predhodnih sestankih z vodstvom prireditve uskladiti tekmovalne discipline in nekatera pravila.

Tekmovali naj bi v treh atletskih disciplinah (teku na 60 in 600m ter skoku v daljino) in treh ekipnih športih (nogometu, ulični košarki ter odbojki na mivki) ločeno po spolu. Žal nobena od šol ni prijavila ekipe za dekliško ulično košarko. Vsak prijavljeni tekmovalec je imel možnost nastopanja v dveh disciplinah, kar je nekaterim ob istočasnem odvijanju posameznih disciplin povzročilo nekaj težav, a teh ni bilo preveč. Ko je tekmovanje ob napovedani uri steklo, se je odvilo brez večjih težav in končalo ob napovedani 13.15 uri. Ker pa so bili naši učenci vezani na lokalni prevoz in bi bila cela skupina približno 120 učencev prevelika za en avtobus, smo jih razdelili na tri dele, tako, da vsi niso mogli sodelovati na zaključni prireditvi.

Končni vtis o dogodku je bil dober tako s strani tekmovalcev, spremljevalcev in verjetno tudi vodstva prireditve, saj se je na športnih prizoriščih ali ob njih zbralo od 200 do 300 ljudi. Vendar je po besedah ene od udeleženk manjkalo osrednje dogajanje (očitno sama športna tekmovanja niso dovolj in bi rabili verjetno še kak glasbeni nastop), ki bi poskrbelo za zabavo tistih, ki so tekmovanja že končali ali tistih, ki jih bolj od športa zanimajo ob športne prireditve.

Na vsak način bomo vsaj na naši šoli pri načrtovanju športnih dni Veter v laseh (ki ga organizatorji razpisujejo že za prihodnje šolsko leto) vključili v program.

 

Martin Koncilja,

Milica Zupančič

 

    GALERIJA SLIK:

 

 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)