V ponedeljek, 29. 5. 2017, smo si petošolci ogledali mesto Ljubljana.

Najprej smo si ogledali ostanke rimske Emone. Zelo nam je bila všeč maketa tega mesta iz obdobja Rimljanov. Nato smo se odpravili  v Opero, kjer nam je prijazna uslužbenka Cecilija predstavila to kulturno ustanovo in nas celo povabila v dvorano, na oder in v kletne prostore, kjer imajo spravljene razne scenske pripomočke.
Samo od zunaj smo si ogledali Parlament in Cankarjev dom.
Zatem smo se sprehodili po stari Ljubljani. Šli smo po trgih, ki so bili del mesta že v srednjem veku. Na Novem trgu smo videli NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in v tistem hipu zagledali še Igorja iz nadaljevanke Usodno vino. Bili smo presrečni.
Nato smo si ogledali še Stari in Mestni trg. Tu smo vstopili tudi na dvorišče Mestne hiše ali Magistrata. Ko smo se sprehodili skozi ljubljansko tržnico, smo srečali še Luka Jezerška, ocenjevalca iz oddaje Masterchef.
Učencem so bile zelo zanimive  ključavnice na Mesarskem  mostu. Od tam smo odšli na Prešernov trg ob Tromostovju, kjer smo si ogledali spomenik, posvečen  Francetu Prešernu. Za zaključek pa smo si privoščili pojedino v McDonaldsu.

Čas nam je hitro minil in odpravili smo se na Kongresni trg, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal domov.

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)