Ko smo prišli danes v šolo, nas je na hodniku čakalo nekaj čudno prečudnega. Nekakšna odeja s predalčki, čisto na vrhu pa napis: Dragi učenci. Celo jutro smo se smukali okoli skrivnostne zadeve in ugibali, kdo se je potikal po naši šoli. Mogoče Miklavž? Parklji?

Joj, kako smo bili neučakani! Ob 8ih, ko smo se končno vsi zbrali, smo le odprli pismo. Vas zanima, kaj je pisalo?

 

Ho-ho-ho, dragi naši kuštravci!

Mi smo škratki dolgobradci in ceeeeeelo leto se že na skrivaj potikamo po vaši šoli. Ste nas kdaj opazili? Včasih se skrijemo v vaše torbice, omarice za čevlje (teh sicer nimamo najraje, saj vonj prepotenih copat ni naš najljubši), pod klopi, kdaj komu celo smuknemo pod majčko in ga malo požgečkamo, hihihi. V glavnem pa se imamo res prima. Zaradi vas smo se naučili šteti, brati in pisati. Prav vsi znamo že napisati svoje ime, a nismo frajerji? Včasih z vami na ves glas zapojemo, čeprav nimamo posluha (v resnici se deremo kot prehlajeni ptiči) in takrat učiteljice hočejo, da kar naprej ponavljate pesem, čeprav revčki niste nič krivi. Kadar pa prepevate kakšne bolj nežne pesmi, pa nas kar odnese v sanje, tako lepe melodije prihajajo iz vaših ust.

Kakorkoli že, skupaj smo ugotovili, da ste bili otroci v tem letu zeeeeeeelo pridni! Zato smo komaj čakali, da pride mesec december, saj imamo za vas pomembno nalogo.

Mesec december je namreč prav poseben mesec v letu. Takrat smo palčki dolgobradci še posebej aktivni! Sami zelo radi razveseljujemo vseeee okoli nas… starše, babice, dedke, prijateljčke, živalice, pa učiteljice, kuharice in vse, vse, vse. Ker smo vas tako dolgo opazovali, mislimo, da ste tudi vi takšne sorte kot mi. Dobrega srca in odprtih rok. A je to res?!?

 

In tako vas bomo zadolžili za prav posebne nalogice, ki bodo potekale ceeeeeeeeeeel december. Nič se ne bojte, naloge ne bodo takšne šolske. Nič ne bo treba računati.

Včasih se boste malo pohecali, včasih komu pomagali, včasih se boste na koga spomnili in mu pokazali, koliko vam pomeni. Ste za? Če izpolnite vse naloge, ki vam jih bomo izdali, boste dobili posebno škratkovo potrdilo, ki je v naših vrstah najpomembnejši dokument! Postali boste pravi škratji pomočniki! 

Pred vami so predalčki, v katerih so naloge za vsak dan! Vsako jutro pokukajte v en predalček in poglejte, kaj vas čaka. Nalogo morate izpolniti v istem dnevu. Mi škratki pa vas bomo opazovali.

Ste torej pripravljeni? Bomo začeli?

Danes je prvi december, se pravi, čas za prvo nalogo.

Veselo na delo!

En škratji pozdrav,

dolgobradci

 

Dolgobradci

Takoj smo pokukali v prvi žepek. Naloga se je glasila: Danes boste izžrebali sošolca in boste cel dan skrbeli zanj.

Ha, mala malica za nas! Saj se imamo tako radi, da to ne bo nič posebnega. Smo pa zelo, zelo radovedni, kaj nas čaka v naslednjih dneh. Vam še poročamo.

Nina Jelen

DSCN0118

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)