Za uvod v samopostrežno malico meseca aprila so učenci prebrali pravljico Zakaj je morska voda slana iz knjige Slovenske pripojedke.

Prebrali so tudi nekaj zanimivosti o pridelavi soli in solinarstvu v Sloveniji.

Po prebrani pravljici pa so si privoščili raznoliko in okusno malico. Izbirali so lahko med naslednjimi jedmi:
– ribji namaz z jušno zelenjavo
– lečin namaz
– slanik
– maslo
– med čebelarstva Sopotnik
– bio marmelada
– rogljič s sezamom
– štručka šunka sir
– žepek s piščančjim nadevom
– salama (puranja, suha in goveja)
– sir
– mocarela
– bio jogurt
– naravni jogurt
– kruh (koruzni, polbeli, ajdov)
– suho sadje (jabolka, hruške, slive)
– jabolka
– hruške
– banane
– ananas
– melona
– redkvica
– češnjev paradižnik
– paprika
– voda
– 100% sadni sok redčen z vodo

Učenci v samopostrežni malici zelo uživajo. Večina učencev tudi že zelo dobro presodi, koliko bodo pojedli in s količino hrane ne pretiravajo. Na ta način imamo pri samopostrežni malici tudi majhno količino ostankov (zavržene hrane). Glavna misel samopostrežne malice je raje večkrat po malo, kot enkrat preveč. Saj vemo, da hrana ni za tja v en dan!

O solinah
(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)