Teden pisanja z roko 2024

V času, ko se uporaba digitalnih orodij za pisanje povečuje, je pisanje z roko še kako pomembna veščina, ki ima številne koristi za naš um, ustvarjalnost in čustveno izražanje. Namen Tedna pisanja z roko 2024 je ozaveščanje in spodbujanje pisanja z roko, saj je še vedno nepogrešljivo pri podpisovanju dokumentov, nosi osebno noto z našo neponovljivo pisavo, povečuje koncentracijo in ustvarja trajne zapise … Le s pisanjem z roko bomo ohranjali tudi motorično spretnost. Več znaš, več veljaš! Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Teden pisanja z roko, ki bo od 22. do 26. januarja 2024, bo ponudil nove priložnosti, da se bomo povezali z osrednjo temo, in učence, dijake in odrasle (spet) spodbujali pri pisanju z roko.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 bo »Zapis časa o nas«. Osredotočeni bomo na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali, da se danes take prepoznavamo in opisujemo. Tema je široka in dopušča možnosti za ustvarjanje. Več napotkov in predlogov pa pričakujte z naslednjim sporočilom.

Iz sporočila predsednice Društva Radi pišemo z roko in vodje Tedna pisanja z roko 2024, Nadje Lazar

V Tednu pisanja z roko se bomo družili že devetič. Tudi na naši šoli se bomo z različnimi aktivnostmi za spodbujanje pisanja z roko in ozaveščanje pomena le-tega vključili v Teden pisanja z roko 2024.

Pripravila knjižničarka Alenka

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)