Med zimskimi počitnicami so učenci lahko izbirali kar med štirimi različnimi dejavnostmi. V ponedeljek, 6. 2. 2023, smo za njih načrtovali kegljanje, kuharsko delavnico in zumbo, v torek, 7. 2. 2023, pa športne dejavnosti v telovadnici. Zaradi premajhnega števila prijav na kuharsko delavnico in zumbo, smo izvedli le kegljanje in športne dejavnosti v naši šolski telovadnici.

V ponedeljek smo se zbrali pred šolo in se peš odpravili do kegljišča. Po poti smo se ustavili v parku, pri Spomeniku 15. poldnevniku, kjer smo se lovili in se tako ogreli za kegljanje. Pred začetkom kegljanja nam je trener Vid Ojstršek predal nekaj informacij in povedal pravila, pokazal nam je tudi mehanizem, ki postavlja keglje ter lovi in pošilja kroglo nazaj na tekmovališče. Potem pa smo po štirje hkrati metali krogle – najprej 10 metov poskusno, nato pa 10 metov za tekmovanje. Tekmovali smo namreč v nabiranju točk, na vsaki od štirih stez smo metali 10 lučajev in zbirali točke. Učiteljica je na tablo napisala imena in točke, ki smo jih na koncu sešteli. Ker nam je bilo kegljanje zelo všeč, smo vsi metali še po 10 metov in točke prišteli seštetim rezultatom. Kljub temu, da je kegljanje zelo zahteven šport, saj je težko zbijati keglje brez pomoči ograjice, ki prepreči krogli, da bi zavila v kanal, smo bili zelo uspešni in smo nabrali kar veliko točk ter se pri tem zelo zabavali.

Torkovo dopoldne pa smo preživeli v šolski telovadnici. Najprej smo se preoblekli v športno opremo, nato pa je sledilo ogrevanje z dvema tekalnima igrama in gimnastičnimi vajami ter vaje za moč. Po kratki pavzi smo se razdelili v dve skupini, ki sta tekmovali v Eksatlonu. Nadeli smo si imena obeh ekip (Majice in Dinozavri) in že smo bili pripravljeni na tekmo. Bilo je zelo napeto, saj sta obe ekipi zelo dobro tekmovali in je bil rezultat do odločilnega boja izenačen. Po napornih bojih je sledil odmor za malico, ki smo ga preživeli na balkonu. Nato smo izvajali naloge na petih različnih postajah, po kratkem premoru pa je sledil še zadnji del našega počitniškega druženja. Eksatlonski ekipi sta se pomerili še v igri Med dvema ognjema. Za zaključek nam je učiteljica ponudila veliko različnih dejavnosti, tako da smo zadovoljni končali naše druženje in se prijetno utrujeni odpravili domov.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)