V sredo, 14. 12. 2022, je bil za učence 7. razredov organiziran tehniški dan z naslovom Spajkanje novoletne smrečice. Ob tem bi se iskreno zahvalili podjetju ETI z Izlak, ki nam je omogočilo izvedbo tehniškega dneva.

Za uvod v izredno zanimiv dan, tako za učence kot za učitelje, smo najprej skozi družabno igro Slovenski kvIZUM spoznali svetovno znane in priljubljene inovacije, ki so plod slovenskih inženirjev, inovatorjev in pionirjev. Temu je sledila predstavitev smrečice, kako deluje, kateri elementi so na njej in demonstracija spajkanja, nato pa so pod nadzorom učiteljev in izvajalcev Vida Čarmana in Mitje Brkopeca, ki delata na projektu Elektronika z robotiko, ter Alenom Premkom, strokovnim sodelavcem za tehnični marketing v podjetju ETI, učenci samostojno spajkali smrečice. Nastali so res dobri izdelki. Dodaten element presenečenja so predstavljale LED diode, saj so vse v prozornem ohišju, zato učenci niso vedeli, katere barve LED diod so spajkali na smrečico, dokler smrečice prvič niso priklopili na baterijo.

Še enkrat hvala Alenu, Mitji in Vidu ter Rositi in Antoniji iz podjetja ETI, ki so priskrbeli ves material in orodja, potrebnega za izvedbo tehniškega dneva, ter nam tako olajšali prve korake v svetu spajkanja. Hvala tudi za podarjene družabne igre Slovenski kvIZUM in za nagrade za najboljše tri v vsakem razredu. Učenci so si nagrade prislužili s pokazanim znanjem v Kahoot kvizu. Tekom celotnega tehniškega dneva so učenci aktivno sodelovali.

Rezultat tehniškega dneva je viden na spodnjih slikah. Seveda so smrečice učenci odnesli domov.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)