Dan, zapisan z veliki črkami. Vsi smo odhajali srečni, nasmejanih obrazov. Z razredničarko Urško sva z učenci na koncu peturnega dela opravili razgovor o vtisih z eko dneva. Povedali so svoje mnenje, soglasno so dejali, da so zelo zadovoljni s potekom dneva, da so bile delavnice zanimive, poučne, sami so razmišljali o rešitvah poteka dela, spoznavali so nove rešitve, materiale.

Reciklaža kavbojk, plastenk, pločevink,  zamaškov, pokrovčkov, električnih vrvic odsluženih luči, bambusa, kovinskih obešalnikov kemičnih čistilnic – vse to smo ponovno uporabili in odsluženim predmetom dali novo podobo. Učenci so spoznavali nove tehnike dela. Učenci so izdelali tabure iz plastenk, blazinice iz kavbojk, čebelice iz pločevink, hotel za žuželke, oblike živali, cvetlic, ki bodo dali novo podobo vrtu tete Johance in šoli.

Material so zbirali učenci, kuharsko osebje, hišnika,  gostilne v Zagorju (Picerije Tik Tak, Lakotnik, Glamour caffe, Naš hram, gostišče Trojane).

Učitelji smo na koncu imeli analizo dneva in se strinjali z ugotovitvami učencev. Projektni eko dan je dodana vrednost, saj smo se skupaj učili in osebnostno rastli.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)