Tradicionalni slovenski zajtrk je bil izveden v nadomestnem terminu 11. junija 2021. Učenci so poleg običajne malice dobili še živila, ki predstavljajo tradicionalni slovenski zajtrk, kot so jih poimenovali v projektu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Čebelarske zveze Slovenije. Med, maslo, jabolko, mleko in kruh morajo biti iz čim krajše verige ter slovenskega izvora.

Učencem smo postregli z medom zagorskega čebelarja Ivana Sopotnika, jabolka je dobavila izlaška Koreninica (društvo lokalnih pridelovalcev), bio mleko je dobavil lokalni kmet Franc Sešlar z Izlak, bio maslo je dobavilo podjetje Krepko, kruh pa je iz ekološke moke v krušni peči spekla gospa Ivanka Rožej iz Hrastnika.

Učenci so v času zajtrka izpolnili še anketo o šolski prehrani.

Nada Brezovar, organizatorka šolske prehrane

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)