Zadnje ure pri učnem predmetu spoznavanje okolja so bile zelo zanimive. Naše znanje o lastnostih snovi in predmetov smo utrdili in nadgradili. Navdušeni smo bili nad magneti, s katerimi smo ločevali kovinske predmete in železove opilke iz peska. Z občudovanjem smo opazovali poskus, v katerem smo uporabili feromagnetno tekočino, ki je ob bližini magneta spremenila svoje lastnosti in tvorila nenavadne oblike. Izvedeli smo, kako električni tok ustvari magnetno polje. Premajhni smo še, da bi pojav razumeli. Prepričali smo se, da bo fizika v višjih razredih zelo zanimiva.

V torek, 21. 11. 2017, smo izvedli tehniški dan z naslovom Lastnosti snovi in predmetov ter nadaljevali z raziskovanjem. Zanimalo nas je, kateri predmeti v vodi potonejo in kateri ne ter zakaj, katere snovi so v vodi topne, kako ločujemo sestavine v zmeseh, kakšni so pogoji, da voda spremeni agregatno stanje… Našim predvidevanjem so sledili številni poskusi. Na priloženih slikah je vidno, da smo sodelovali vsi. Naloge smo po navodilih reševali individualno, v dvojicah in v skupinah. Pri poskusih, kjer sta bili prisotni elektrika in vrela voda, pa smo bili le opazovalci.

Z opazovanjem, razvrščanjem, sklepanjem in izvajanjem raziskovalnih dejavnosti smo pridobili nova znanja ter dobili številne nove podatke, ki smo jih seveda tudi zabeležili.

Drugošolci z učiteljicami

 

GALERIJA SLIK:

 

 

 

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)