V soboto, 18. februarja, smo imeli mladi planinci z OŠ Ivana Skvarče zimski pohod. Odpravili smo se kar v naše bližnje hribe, na Zasavsko goro. Na pohodu nas je vodila planinska vodnica Ana Ogrič.

Zjutraj smo se zbrali pri piceriji Čebelica na Izlakah, od tam pa smo jo mahnili naprej peš. Kar precejšen del hoje je potekal po cesti, proti koncu pa smo pot skrajšali tako, da smo krenili po strmi gozdni poti navkreber in prispeli na vrh direktno pod cerkvijo. Pohod je upravičil svoje ime zimski, saj so bila tla tik pod vrhom in na vrhu Zasavske gore nežno pobeljena s svežim snegom. Ampak bilo ga je le za vzorec. Zato je kepanje na vrhu odpadlo, snega je bilo premalo. Smo pa z zanimanjem obhodili cerkev, nato pa se namestili za mizami pred planinskim domom, kjer je sonce že prijetno grelo. Na plano smo prinesli dobrote iz nahrbtnikov, nekaj denarja pa zapravili tudi v domu. Mlajši (in tudi starejši) otroci so takoj našli igrala ob domu, malo pozneje pa so se zamotili v bolj ustvarjalni igri v gozdičku ob igrišču in ugotovili, da narava ponuja veliko možnosti za ustvarjalno in zdravo igro.

Nazaj v dolino smo se vračali po isti poti, le blato se je nekaterih malo bolj oprijemalo. Tudi med potjo nazaj smo ugotovili, da se v naravi ponuja veliko možnosti za igro, če jih opaziš. Vreme se je začelo kisati, mi pa smo se srečno vrnili nazaj na naše izhodišče.

Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)