V torek, 17. 1. 2017, smo imeli z drugošolci zimski športni dan, namenjen vožnji z bobi ter igrami na snegu. V šoli smo se zbrali ob 8.20. Učenci so pojedli malico, pogovorili smo se o pravilih obnašanja na progi, nato pa smo se oblekli in se peš odpravili proti Ruardiju.

Učenci so svoje bobe, lopate ter krožnike nesli proti naši končni lokaciji. Proti Ruardiju smo se odpravili mimo pokopališča, preko Gorice, skozi gozd in nato na travnik na Ruardiju. Učenci so komaj čakali, da smo šli mimo pokopališča, saj so od tam naprej lahko svoje pripomočke za vožnjo po snegu, vlekli za seboj. Na cilju smo z učiteljicami pokazale, kje se lahko spuščajo po hribu navzdol in kje se lahko vračajo nazaj na vrh hriba. Učenci so pri spuščanju po hribu navzdol neizmerno uživali. Proga je bila ravno prav zaledenela zaradi česar je bila vožnja zelo hitra. Vmes so se za kratek čas pokazali tudi sončni žarki, vendar je bilo zaradi vetra, ki je neprestano pihal, zelo hladno. Zato so nekateri učenci hitro postali neučakani, saj jih je malo zeblo in so se zato želeli vrniti v šolo. Nekatere pa veter ni prav nič motil pri njihovi igri.

Preden smo se odpravili nazaj, smo naredili še gasilsko fotografijo, na kateri je razvidno, da so učenci zelo uživali. Potem smo se počasi, po isti poti, odpravili nazaj proti šoli. Tam smo se preobuli in preoblekli, kuharice pa so nam pripravile topel čaj, da smo se malo pogreli.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)