19. novembra se je ena ekipa starejših pionirjev udeležila državnega tekmovanja DMG v Kidričevem. Tian Košir, Žan Vozelj in Tilen Vozelj so namreč spomladi na regijskem tekmovanju DMG usvojili 1. mesto.
V soboto smo se že zjutraj odpravili iz Zagorja proti Kidričevem. Ko smo prispeli v Kidričevo, smo se najprej prijavili, oddali maketo Gasilskega doma Zagorje, katero smo morali narediti, če smo želeli pristopiti k tekmovanju.

Kmalu za tem se je začel uradni začetek tekmovanja: dvig zastave, himna in napoved poteka tekmovanja (različno za mlajše in starejše pionirje ter različno za praktični in teoretični del).

Ko smo bili gotovi s praktičnim in teoretičnim delom, so imeli otoci na razpolago zelo zanimivo aktivnost – streljanje z zračno puško. Otroci so izredno uživali, kajti takih in podobnih stvari nimajo vsak dan na razpolago. Sledil je čas kosila, nato pa čakanje na rezultate.

Otroški pevski zbor OŠ Kidričevo nam je popestril uradni zaključni del tekmovanja. Sledil je govor ravnateljice OŠ Kidričevo, predsednika gasilske zveze Slovenije, predsednika mladinskega sveta gasilske zveze Slovenije, župana občine Kidričevo …

Nato so najprej podelili priznanja za tri najboljše makete posameznih gasilskih domov. Naša maketa je dobila 1. mesto in s tem dobila praktično nagrado za otroke. Sledila je podelitev nagrade za prve tri ekipe, ki so bile najboljše pri streljanju. Bili smo na 4. mestu. Končno pa smo dočakali rezultate tudi s tekmovanja.

Kljub hitrosti in dobremu znanju ter odlični praktični izvedbi prve pomoči, smo od 18 ekip starejših pionirjev usvojili 7. mesto. Bili smo veseli, pa tudi malo razočarani, ker nam je zaradi enega nepravilnega vozla ušlo 2. mesto, zaradi kazenskih točk.

Mentorica: Janja Vozelj

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)