V soboto, 12. novembra, smo izvedli 2. planinski izlet. Tokrat se ga je z naše šole udeležilo 23 pohodnikov. Zaradi slabega vremena, ki je bilo v noči s petka na soboto, so si nekateri premislili in se izleta niso udeležili. Tudi tokrat so se nam pridružili vrstniki s Kavčičeve šole, ki jih je bilo prav tako 23.

Ko smo se zbrali na avtobusni postaji pred tržnico, vreme ni bilo najbolj obetavno za izlet, a smo vseeno polni optimizma, da nas razveseli sonce, krenili na pot. Peljali smo se po avtocesti proti Primorski, kjer so nas očarale zasnežene gore, obsijane s soncem. Razgled je bil prečudovit. Ko smo prispeli do našega izhodišča, Podgorje, smo se pred vzponom na Slavnik še malo okrepčali, nato pa smo se odpravili na pot. Pot ni bila preveč zahtevna in tudi ne prelahka. Vsake toliko časa smo imeli krajši postanek za požirek vode ali dva. Pot je bila večino časa skozi gozd, zato smo se lahko tudi malo odpeli in slekli bunde, jakne. Ko smo se vzpenjali proti vrhu, smo se morali obleči, ker je pihala zmerna burja. Preden smo prispeli do koče, nas je kar pošteno napihalo. Ko smo pot nadaljevali izven gozda, se je za nami razprostiral čudovit razgled na Jadransko morje, italijanske Dolomite ter tudi del Julijskih Alp. Ker je burja razmeroma močno pihala, se na poti izven gozda nismo več ustavljali, s hojo smo nadaljevali vse do Tumove koče na Slavniku. V koči smo se pogreli, odpočili, spili čaj, pojedli preostanek malice, nekateri so si privoščili tudi vročo čokolado. Pohodniki so si v dnevnike odtisnili žige z imenom planinskega doma ter nadmorsko višino, nato pa smo se počasi odpravili nazaj do avtobusa. Pot nazaj je bila prijetna, saj smo nekaj časa hodili po kolovozni poti, nekaj časa pa skozi gozd.

Preden smo se odpravili na avtobus, smo si privoščili še požirek vode, nato pa smo počasi krenili nazaj proti domu. Ko smo se vračali, nas je večino poti spremljalo sonce, ki smo ga pri vzponu na Slavnik kar malo pogrešali. Pa vendar je bil zaključek izleta ravno zato še toliko lepši. Ker pot ni bila tako zelo naporna, so bili pohodniki ob vračanju domov zelo živahni in je le tu in tam koga premamil spanec. V Zagorje smo prispeli okrog 16.00 ure, kjer so najmlajše pohodnike že čakali starši. Tako je bil uspešno zaključen tudi 2. planinski izlet.

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)