Z letošnjim šolskim letom, je naša šola postala članica ANGLIA NETWORK EUROPE mreže učečih se šol. Anglia Network Europe je bila ustanovljena na Nizozemskem, kjer je tudi najbolj razširjena. V Sloveniji deluje dobri dve leti. Pri projektu sodeluje že kar zavidljivo število šol v Sloveniji in na Hrvaškem. Z včlanitvijo smo si pridobili podporo pri učenju angleškega jezika in kontakt z vrstniki iz tujine. Anglia Network Europe v svojem sklopu delovanja:

  • organizira mednarodne izmenjave učencev,
  • organizira opravljanje mednarodno priznanih izpitov iz angleščine (po CEFR lestvici), ki so še kako pomembni v današnjih časih,
  • načrtuje in koordinira dogodke, dneve aktivnosti, poletne šole, preko katerih se povezujejo učenci in učitelji.
  • sodeluje in nas povezuje z osnovnimi, srednjimi šolami in z univerzami.

Članstvo v Anglia Network Europe nam je omogočilo brezplačno sodelovanje v HI 5 projektu, ki se na naši šoli odvija v okviru interesne dejavnosti. Uradno se bo projekt začel izvajati šele 17. 10. 2016, vendar naši učenci že pridno sestavljajo scenarij za svoj predstavitveni film, ki ga bomo poslali partnerski šoli.

V okviru Anglian Network se bomo trudili v prihodnosti ponuditi učencem še več dejavnosti in tako popestriti dogajanje na šoli.

Za več informacij priporočamo ogled naslednjih spletnih strani: http://anglianetwork.eu/ http://www.institut-iviz.org/

Všečkajte tudi našo Facebok stran: Anglia Slovenija

slika 1

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)