Vsakoletni vrhunec sezone v atletiki za učence osnovnih šol se prične z regijskimi, zaključi pa z državnim tekmovanjem, seveda, če se nanj z odličnim rezultatom uvrstijo. To je letos uspelo  le Lari Strgaršek v teku na 300m, vsi ostali rezultati naših učencev pa so bili žal preslabi za uvrstitev med 24 najboljših slovenskih učencev v posamezni disciplini. Seveda je to delno razumljivo, saj za resno delo v atletiki nimamo ravno najboljših pogojev, zato tudi treningov ni bilo (razen tistih, ki se z atletiko resneje ukvarjajo popoldan in dveh treningov   skoka v višino, kjer smo popravljali skakalno tehniko). Vendar se je skoraj vsako leto našel kdo, ki mu je uspelo z odličnim rezultatom (običajno pri metih) vmešati se v zaključno tekmovanje. Mogoče pa bo drugo leto bolje, saj smo se na tekmi v Hrastniku pogovarjali z atletsko strokovnjakinjo Anico Živko, ki je pokazala velik interes za vključitev naših učencev v atletsko šolo, ki jo vodi v Trbovljah.

Tudi letos je našo šolo zastopalo približno enako število tekmovalcev kot druga leta ( 34 tekmovalcev in dve učenki, ki sta pomagali pri tekmovanju v vortex-u, za katerega smo že nekaj let zadolženi ), ki pa se v osnovi ukvarjajo s povsem drugimi športi: košarko, nogometom, rokometom, plesom, badmintonom, kegljanjem, celo enega strelca smo imeli v ekipi. Vendar je šport univerzalen jezik, spretnost in uspešnost v enem pa se z lahkoto pokaže tudi v drugem športu. Ekipo so zastopali naslednji učenke in učenci:

Mlajše učenke/učenci: Lea Korica, Urban Kovačič, Lovro Kortnik, Anja Baš, Nika Bregar, Bor Eberl, Mitja Kink, Jan Zupan, Neža Celestina, Zala Rozina, Manca Pirc, Urban Rakovič, Lea in Pia Čebin, Lucija Žerko, Adrian Sivec ter Luka Leskovar.

Starejše učenke/učenci: Tia Gorišek, Jan Berčon, Tim Groboljšek, Nejc Sardinšek, Živa Stegenšek, Ilhana Smajlović, Vanesa Makica, Črt Eberl, Nejc Vrhunc, Lara Strgaršek, Blaž Grčar, Filip Deželak, Tinkara Butara, Špela Brinovec, Zala Kovač, Jaka Baš, Ana Matko ter Eva Maurer in Lana Medvešek kot pomočnici pri merjenju meta vortex-a.

Trinajst posamičnih medalj in ena v dekliški štafeti so spet zagotovilo, da drugo leto naše povabilo v »atletsko reprezentanco« ne bo naletelo na gluha ušesa. In če bi se uresničil obet in bi se lahko učenci v še večjem številu začeli resneje ukvarjati s tem napornim, a čudovitim športom, verjamem, da se nam ne izmuzne še kakšno mesto na državnem tekmovanju. Talenta in želje je dovolj, le razviti ju je treba…

Milica Zupančič, Martin Koncilja

 

Priloga: Uradni rezultati

GALERIJA SLIK:

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)