Nikoli si nisem mislila, da bom v življenju izrekla tale stavek: »Mi gremo v Barcelono po nagrado!« Pa sem ga! Nagrado, ker smo na PŠ Podkum zmagali na natečaju Informacijskega pooblaščenca za najboljšo učno uro na temo varnost na spletu.

Se spomnite četrtka (3.3.) zjutraj, ko so z neba padali pravi pocasti kosi snega? Nas so spremljali prav do Benetk. Pa smo bili vseeno prešerne volje in čisto vznemirjeni. Ko pa smo se z letalom dvignili nad temne oblake in se usmerili proti soncu in topli Barceloni, kjer je bilo 18°C, pa so nam srčki kar zaigrali. »Baaaaaaaarcelonnnnaaaa« nam je v ušesih odmeval glas Freddia Mercury-ja.

En del nagrade smo že dobili, ko smo se v Ljubljanskem Siti teatru predstavili z našo igrico, dobili knjige o možganih in si ogledali igro Jureta Ivanušiča, zdaj pa smo bili na poti še po drugi del nagrade. Tablične računalnike, predstavitev naše ure in igre pred čisto pravim Evropskim občinstvom v Barceloni. S svojimi Informacijskimi pooblaščenci so namreč prišli v Španijo zmagovalci učnih ur iz Slovenije, Madžarske in Poljske, na konferenci pa so bili prisotni tudi Španci in Francozi.

In Škratki smo opravili odlično delo!!!
Predstavili smo se zadnji in že najavljeni smo bili kot »last for the best!«. Sama sem v angleščini predstavila učno uro, moja mala škratka, ki sta prebrala zlata pravila interneta in vsi drugi iz filmčka (filmček si lahko ogledate na naslovu: https://www.youtube.com/watch?v=yXyGHEdGvj8), pa so nasmejali in hkrati do solz ganili publiko (tudi takšne resne odrasle in zelo pomembne ljudi). Nagrajeni smo bili z velikim aplavzom in čestitkami, ki jih nismo sproti dohajali.

Po konferenci, kjer sta se škratja pomočnika res super držala, saj je celotna zadeva potekala v angleščini (predstavljajte si kaaaaaako doooolgočaaaasno je to za sedemletnika ), pa najboljša nagrada: ogled Barcelone z vodičko, ki je bila resnično zabavna, smešna in polna informacij. Videli smo prav vse: Sagrado familio, park Guel, stadion, Casa Milo, La Ramblo in se nastavljali sončku na plaži Barcelonetta.

Mislim, da se ti takšna stvar naredi samo enkrat ali pa nikoli v življenju in sama sem res hvaležna, da smo osvojili prvo mesto na takšnem natečaju. Hvaležna sem, da imamo na šoli tako pridne otročke in super starše, ki nas podpirajo. Vesela sem, da sem imela priložnost pokazati, kako ustvarjalni in delovni smo na takšni majhni podružnični šoli. Hvaležna sem za krasne gospe iz Informacijskega pooblaščenca, ki so nas nosile po rokah in nas na koncu potovanja celo pocrkljale z dunajcem in pomfrijem (Slovenci pač nismo vajeni sladkih omak politih čez telečjo pečenko) .

Podkum gre naprej!!! Ampak prihoda domov in crkljanja z domačimi, smo bili pa tudi veseli.

Nina Jelen

GALERIJA SLIK:

 

 

 

 

 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)