9. in 10. oktobra se je ena ekipa naše šole (pionirji) udeležila državnega tekmovanja DMG v Šentjerneju. Mitja Kovač, Eva Lovrenčič in Lara Vičič so bili namreč spomladi na regijskem tekmovanju DMG na 1. mestu.

V petek smo se že zjutraj odpravili iz Zagorja proti Šentjerneju. Ko smo prispeli v Šentjernej, smo se najprej prijavili, nato pa so sledile delavnice. Mitja se je udeležil preventivne delavnice, Eva glasbeno – ustvarjalne, Lara pa likovne delavnice. Kaj so delali na teh delavnicah, so nam nato v soboto po tekmovanju tudi predstavili.

Po delavnicah je sledilo kosilo, nato ogled mesta Šentjernej, kjer so morali dobro spremljati govor vodičev, kajti nekaj vprašanj o Šentjerneju je bilo tudi v testu. Nato je sledilo teoretično tekmovanje: Šentjernej, preventiva, prva pomoč …

Po končanem tekmovanju so naši otroci prespali pri različnih starših v Šentjerneju, kateri imajo tudi svoje otroke gasilce.

Naslednje jutro smo se že ob 8.00 dobili v telovadnici šole Šentjernej, kamor so starši dostavili otroke. Začelo se je tekmovanje – praktični del: gašenje z vedrovko, metanje vrvi, vezanje vozlov, postavitev gorljivih snovi k pravemu gasilnemu sredstvu, prva pomoč. Med čakanjem na zaključek in rezultate smo pojedli kosilo.

Na zaključku se je kot prvo predstavila glasbeno – ustvarjalna delavnica, likovna delavnica je pokazala svoje izdelke (kazalke petelini), nato pa je sledil govor ravnateljice OŠ, predsednika gasilske zveze Slovenije, predsednika gasilske zveze Šentjernej … Končno pa smo dočakali tudi rezultate. Kljub hitrosti in dobremu znanju smo bilii na 12. mestu. Bili smo veseli.

Mentorica: Janja Vozelj

GALERIJA SLIK:

(Skupno 316 obiskov, današnjih obiskov 1)