Učenci 2. b-razreda so se za en teden prelevili v morske konjičke, ribice in delfinčke. In ne, ni bil pust, odpravili so se na plavalni tečaj.

Vsi vznemirjeni so prvi dan komaj čakali, da pokažejo svoje znanje plavanja. Po preizkusu sposobnosti smo se razdelili v tri skupine. Vsaka skupina je s svojim učiteljem ves teden spoznavala, preizkušala in urila različne spretnosti v vodi. Vse od potapljanja glave, izdihovanja v vodo, gledanja pod vodo do učenja pravilnih plavalnih tehnik. Da pa ure niso bile preveč dolgočasne, smo jih popestrili z različnimi igrami v vodi, štafetnimi tekmovanji in skoki v vodo.

Učenci so v vseh dejavnostih zelo uživali in se zelo trudili, da bi svoje znanje plavanja izboljšali. Po celem tednu aktivnosti je prišel petek, ko je bilo potrebno pridobljeno znanje tudi izkazati.

Po uvodnem delu, ko smo ponovili vse pomembne stvari za preizkus, je sledila malica, ki nam je vlila moči. Učitelj nas je nato seznanil s kriteriji za posamezni dosežek in že se je začelo zares. Vsak posebej je pokazal, kaj zna. Veliki večini učencev je uspelo in uspešno so preplavali 50 metrov ter vmes izvedli vajo varnosti – mrtvaka. Tudi učenci, ki jim je za 50 metrov zmanjkalo malo moči, so se potrudili po svojih najboljših močeh in tako osvojili enega izmed konjičkov namesto delfinčka.

Da so bili uspešni, so pokazali široki nasmehi vseh, tudi učiteljev, ki smo bili na plavalce zelo ponosni. Za svoj trud so bili učenci na koncu tečaja nagrajeni z uro prostega plavanja in iger v vodi. Veseli in utrujeni smo se odpravili nazaj proti šoli, cel teden pa nam bo gotovo ostal v lepem spominu.

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)