Športno dogajanje se septembra tradicionalno začne z jesenskim krosom in orientacijskim pohodom, ki aktivirata praktično vse, kar leze in gre na naši šoli. Ker pa je letošnje leto res nekaj posebnega, smo se strogim zdravstvenim ukrepom morali podrediti tudi športni učitelji, saj bi pomenilo organiziranje krosa (čeprav v prirejeni obliki) preveliko zdravstveno tveganje. V dogovoru z vodstvom šole smo zato zamenjali vsebini jesenskega krosa in pomladnih pohodov na bližnje hribovske postojanke, kar je bilo v dani situaciji edino smiselno ukrepanje.

Podoben športni dan smo izvedli že spomladi letos, ko smo skušali najti zamenjavo za načrtovani dan športa Veter v laseh, s katerim smo imeli v preteklih letih dobre izkušnje. Seveda je bilo zaradi zdravstvenih razmer takšno srečanje nemogoče izvesti, zato smo organizirali pohode.

Cilji tokratnih pohodov so bili štirje, saj je bilo treba zagotoviti, da se oddelki med seboj ne bi mešali.

Šesti razredi so se odpravili na Klančiše (po klasični poti mimo Vin in čez Zavine), sedmi razredi na Urh (preko Ravenske vasi in potem preko Orleka v dolino), osmi razredi so odšli na grad Gamberk (preko Rov in Jesenovega), deveti razredi pa so se z avtobusnim odpeljali do Borovaka, potem pa peš preko Malega Kuma na Kum in nazaj do šole na Podkumu.

Po poročanju vodij posameznih pohodov so bili le-ti uspešno izvedeni, žal pa je pri šestošolcih med igro v premoru prišlo do precej hude poškodbe učenca (izpah kolena). Učenca so v dolino odpeljali z reševalnim vozilom.

Tudi zahtevnost zastavljenih ciljev je bila primerna zmogljivosti učencev (sprehod za devetošolce se je na koncu sicer izkazal za bolj zahtevnega, kot je kazalo na prvi pogled).

Prepričani smo, da se bodo aktualne zdravstvene razmere do prihodnje pomladi izboljšale do te mere, da bomo lahko kros in orientacijski pohod izvedli, kot smo ju izvajali doslej, in da bomo ob nastopu novega šolskega leta lahko nadaljevali z jesenskim krosom jeseni.

Martin Koncilja

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)