Seveda, naša pica je zdrava!

Zamesili smo jo iz polbele in ržene moke (2 + 2 žlici), 1/8 kocke kvasa, 1 žlice olivnega olja, ščepa soli (lahko ga izpustimo) in 0,5 dl vode.

Testo gnetemo vsaj 5 minut ter ga pustimo počivati vsaj 15 minut. Nadev pripravimo iz piščančje varovalne šunke, manj mastnega sira, mezge iz svežih češnjevih paradižnikov, doma posušenega origana in sveže paprike.

Zakaj je takšna pica zdrava?

Uporabili smo rženo moko, malo mastno in slano piščančjo varovalno šunko, malo masten sir, olivno olje in po pečenju dodali svežo papriko, ki ima veliko vitamina C.

In koliko odpadkov smo pridelali?

Papirnatih prav nič, ker nismo izpraznili nobene vrečke za moko. Embalažnih odpadkov ni bilo. Prav tako ni bilo organskih odpadkov, saj smo vse pojedli ali pa odnesli domov.

Nada Brezovar

 

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)