V četrtek, 8. 6., smo se drugošolci odpeljali v Logarsko dolino z namenom, da si ogledamo Pravljično deželo in ostale naravne lepote Logarske doline.

Po približno dveh urah vožnje smo se posedli za mize »Eko hiše Na razpotju« in pojedli malico. Po malici smo se za kratek čas poigrali na travnatem igrišču. Kmalu nas je prijazna gostiteljica popeljala v gozd, kjer nas je že čakal škrat Nejko. Nejko nas je vodil mimo različnih znanih in manj znanih pravljic. Z zanimivim načinom pripovedovanja nas je popeljal v pravljični svet, ki ga je povezal z realnim; opozoril je na problem revščine in lakote v svetu in na pomembnost zdravja, družine in prijateljstva. V hišici Janka in Metke je v veliki leseni skrinji čakal »zaklad«, ki ga je Nejko za spomin razdelil vsem otrokom. Ker nam je bilo vreme naklonjeno smo, po ogledu gozda, nadaljevali z igro na igrišču.

Še pred dežjem smo pospravili vse športne pripomočke, preverili, če nismo česa pozabili, se še zadnjič ozrli proti gozdu in se utrujeni, a zadovoljni, odpeljali proti domu.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)