Med zimskimi počitnicami se na hitro ozrimo še v pretekle novoletne počitnice, ki so hitro minile, tudi po zaslugi počitniških dejavnosti. Otroci so lahko v treh dneh izbirali med tremi različnimi dejavnostmi.

V torek smo se preizkusili v bowlingu, pri čemer smo se zelo zabavali. Nekateri smo bowlali s pomočjo ograjice, ki je krogli preprečila zavoj v kanal in smo tako z vsakim metom zbijali keglje, drugi pa smo morali biti pri metanju krogle zelo natančni, saj nismo imeli pomoči ograjice. Oboji pa smo se pri tem zelo zabavali. Naše torkovo druženje pa smo zaključili še s postankom v božičnem mestu.

Sreda je bila dan za pravljično-ustvarjalne urice. Z učenci smo najprej prebrali zgodbo z naslovom Polarni vlak. Po kratkem analitičnem pogovoru smo si vzeli čas za malico. Sledil je ogled risanega filma z enakim naslovom. Po končani risanki smo se pogovorili o podobnostih in razlikah med zapisno zgodbo in risanim filmom. Čas je bil, da se razmigamo. Vzeli smo si čas za igro na prostem (igre z žogo, socialne igre, da smo se spoznali, ker so bili prisotni otroci iz različnih razredov razredne stopnje). Sledilo je ustvarjanje na temo Polarnega vlaka. Učenci so s pomočjo odpadnih materialov (rolice od toaletnega papirja, jajčne škatle in plastični zamaški) izdelali vlak. Med tem so se zelo zabavali. Dejavnosti so potekale v sproščenem in zabavnem vzdušju. Med ustvarjanjem smo si prepevali pesmi. Vmes pa smo si vzeli tudi odmor za posladek in za plesni oddih. Kmalu je bila ura 12.00, ko so starši učence čakali na dvorišču.

Petkovo dopoldne pa smo preživeli v športni dvorani. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi smo bili športno aktivni na različne načine. Preden pa smo začeli z izvajanjem športnih dejavnosti, sta nam plezalna inštruktorja Nadja Korinšek in Vili Guček predstavila plezalno opremo in podala osnovne informacije o plezanju. Nato pa je bil čas za gibanje. Najprej smo se skupaj ogreli s tekalno igro in gimnastičnimi vajami, nato pa smo se razdelili v štiri skupine. Ena skupina je plezala po umetni plezalni steni in po letvenikih. Plezalna inštruktorja sta poskrbela za varnost na plezališču in prostor zaščitila z debelimi blazinami ter varovala otroke pri plezanju. Druga skupina se je preizkusila v igrah z žogo – igrali smo med dvema ognjema, med štirimi ognji, metali smo na koš in na gol, brcali smo nogometno žogo in si podajali odbojkarsko žogo. Tretja skupina je igrala namizni tenis, badminton, izvajala igre kolebnico, obroči, elemente akrobatike ter plezanje po drogu in vrvi. Četrta skupina pa je imela smučarski poligon in vaje za moč. Tekom dopoldneva smo se vsi zvrstili na vseh štirih postajah in se tako preizkusili v pestri izbiri športnih dejavnosti, vmes pa smo si vzeli tudi odmor za malico. Prijetno utrujeni smo se po končanih športnih dejavnostih odpravili domov in bili pripravljeni na novoletne podvige.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)