Društvo za zdravilne rastline Zasavje je tudi letos razpisalo likovni natečaj. Tema letošnjega natečaja »ZDRAVILNA RASTLINA SE PREDSTAVI« je

»Živali na vrtu tete Johance«

Že vrsto let na njihovih likovnih natečajih sodelujejo tudi učenci PŠ Čemšenik. Izdelki bodo na ogled na Vrtu tete Johance v Evroparku. Ob zaključku natečaja po prvomajskih praznikih bodo na prireditvi v Evroparku s kulturnim programom sodelovali učenci podružnične šole Čemšenik, ki se na nastop že pridno pripravljajo.

V teh časih je bivanje v naravi in ohranjanje lepih pozitivnih misli še toliko bolj pomembno. Znano je, da stik z naravo v otroštvu izboljša duševno zdravje v odraslosti. Narava postaja vse pomembnejši del življenja in k sreči se tega tudi vedno bolj zavedamo. Več časa kot preživimo v njej, bolje prenašamo stres in vsakodnevne zahteve.

Na srečo imajo učenci PŠ Čemšenik možnost, da lahko del dejavnosti, ki so redni del učnega procesa, izvajajo v naravi. Bivanje v naravi se izvaja v obliki športnih dnevov in drugih dnevov dejavnosti ter so pomemben del razširjenega programa.

Na vrtovih lahko opažamo pestrost živalskih vrst: različnih žuželk, plazilcev, ptic …, ki sobivajo skupaj z rastlinami.

Nekateri odnosi so na prvi pogled na vrtovih morda manj harmonični, vendar pa splet vseh teh odnosov v zdravem vrtu, podobno kot drugod v naravi, vseeno poskrbi, da se noben člen prekomerno ne namnoži ali izumre.

Pri letošnjem likovnem natečaju smo podrobneje spoznavali živali na zeliščnem vrtu. Poudariti smo želeli pomen simbioze rastlin in živali, kar je razvidno tudi iz priloženih fotografij likovnih izdelkov učencev PŠ Čemšenik.

Mentorica: Irena Hudi

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)