Dobro jutro, dober dan, dragi učenci, spoštovani starši.

Tokrat se vam oglašam še jaz, šolska knjižničarka. Priznam, zeloooo vas pogrešam.  Vsak dan mislim na vas in upam, da imate na domačih policah knjige, ki jih lahko v času karantene prebirate. In ja, tudi na vas, ki ste pozabili pravočasno vrniti knjige, mislim. Zdaj jih boste zagotovo imeli čas prebrati. Nekateri pa ste imeli srečo, da ste si še tik pred zaprtjem šole nabrali nekaj čtiva. Tudi na spletu boste našli kakšno zanimivo knjigo, pobrskate lahko po otroških in mladinskih revijah, prisluhnete pa lahko tudi pravljicam, ki jih za vas berejo igralci, celo Desa Muck in Boštjan Gorenc Pižama. Ste pokukali na spletno stran šole? Ob strani so koristne povezave.

Torej razloga, da ne bi mogli brati, ni. Prepričana sem, da so vam tudi vaše učiteljice in učitelji ponudili možnost, da za Bralno značko preberete tisto, kar imate doma in da ste se z njimi dogovorili tudi, na kak način boste dokazali, da ste to res prebrali.

Približuje se namreč 2. april, datum, do katerega naj bi imeli opravljene vse obveznosti v zvezi z Bralno značko. No, razmere so nam jo malo zagodle, zato ne bomo tako zelo strogi glede tega. Se pa bomo potrudili, in našo mini akcijo za promocijo branja »ŠOLA BERE«, izvedli kar doma. In tokrat poleg šolarjev vabim k 20 minutnemu branju tudi vas, dragi starši.

Za danes naj bo dovolj. Oglasim se vam spet jutri. Vi pa si četrtek načrtujte tako, da boste imeli ob pol desetih (ob 9.30) pripravljeno knjigo in seveda 20 minut časa.

Maham vam iz svoje domače pisarne.

Knjižničarka Alenka

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)