Dragi šestošolci!

Mislim, da smo »ujeli zadnji vlak« za izvedbo šole v naravi v tem šolskem letu. Prejšnji teden sem prebrala vse vaše utrinke z bivanja v CŠOD dom Peca. Da boste lažje preživeli dneve brez sošolcev, objavljam nekaj zapisov. Lepo se je spominjati prijetnih aktivnih dni, smeha, plesa …

V CŠOD Peca smo se imeli fantastično! Če bi morala oceniti, bi ocenila z oceno 10. Vsi, ki niso znali smučati, so se naučili tako dobro, da so na koncu tedna smučali skoraj enako kot tisti, ki so bili že pravi profesionalci. Hrana je bila odlična, sobe udobne, ljudje v domu prijazni in program, ki smo ga imeli skozi teden, odličen! Dobro smo se zabavali, dokaj upoštevali pravila in mislim, da smo kar vsi hoteli tam ostati še en teden. Res je bilo čudovito.

Ana, 6.c

 V ponedeljek smo v dom prišli ravno v času kosila, ki je bilo okusno. Kmalu smo odšli na smučišče, kjer smo se razporedili v skupine. V torek smo uživali na smučišču, nato pa smo se najedli krofov. Zvečer smo imeli najbolj odštekane frizure. V sredo smo zaradi dežja ostali v domu. A k sreči se je dež spremenil v sneg in lahko smo se igrali na snegu. V četrtek je bilo smučanje pravi užitek! Na žalost pa smo morali že pakirati. V petek smo zadnjič drveli po smučišču. Hitro je prišel čas, da se vrnemo domov.

Hana, 6.c

Vsak dan smo hodili smučat, razen v sredo, ko nas je prebudil dež. Takrat smo ostali v domu. Pri kosilu ali pa še prej pa je začelo snežiti. Popoldne je bilo dovolj snega, da smo se odpravili ven. Dobili smo nalogo, da dekleta in fantje naredimo obrambni zid iz snega, po dokončanem delu pa se kepamo. Ko smo s kepanjem končali, smo morali zid podreti. Nato smo morali narediti še čim večjega snežaka. Punce smo zmagale, ker so ga fantje prej podrli. To je bil super teden!

Mija, 6.a

Ko smo prispeli v dom Peca, sem že na prvi pogled pomislil, da se bomo imeli lepo in se zabavali. In res je bilo tako. Ves teden smo imeli najboljšo hrano in zabavne športne aktivnosti. Prvi dan, ko smo se šli smučat, sem se najprej na tistem majhnem smučišču dolgočasil, a naslednje dni smo šli na boljše in strmejše proge. Po napornem smučanju nas je v domu pričakalo dobro in toplo kosilo. Potem ko smo se najedli, sta se nam prilegla počitek in pogovor. Po počitku smo imeli različne športne aktivnosti zunaj in notri. Najbolj sta mi bila všeč ping pong in plezalna stena. Všeč mi je bilo tudi, ko smo bili na snegu, se kepali in delali snežaka. Ves teden sem preživel lepo in bi ga še ponovil ali pa podaljšal za dva tedna.

Teo, 6.c

 Ko smo prišli v dom, smo se namestili v sobe. Potem smo imeli predavanje o bivanju in kakšne bomo imeli urnike. Z nami je bila še druga šola. Še isti dan smo odšli smučat. Meni je bil najbolj všeč četrtek. Všeč mi je bil, ker smo plesali. Tudi petek mi je bil všeč, pa ne ker smo šli domov, ampak ker mi je bila proga ta dan najbolj všeč. Ko smo se vozili domov, smo se na avtobusu imeli zelo fajn. Lara je pripovedovala smešne zgodbe skoraj vso pot. Vseeno pa mi je bilo tudi všeč, ko sem končno zagledala svojo družino.

Sara, 6.b

Komaj sem čakala, da pride ponedeljek, da se bomo končno odpeljali proti CŠOD Peca. Ko smo prispeli v dom, smo se razpakirali in namestili v sobe. Takoj zatem je sledilo slastno kosilo in nato smučanje, kjer so nas razporedili v skupine. Najbolj všeč so mi bile popoldanske delavnice in družabni večeri. Sobe so bile tudi lepe in urejene. Zvečer smo vsi zaspani legli v postelje in zaspali. Zjutraj se je bilo težko zbujati, vendar smo vedeli, da bo smučanje zabavno. V četrtek pa je sledil lep večer. Plesali smo, se družili, pogovarjali. Naslednji dan smo morali že spakirati in se odpraviti domov. Mislim, da je bilo vsem všeč bivanje v CŠOD Peca.

Eva, 6.b

 Zbrala in uredila Darja Murn.

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)