Tako. Voščili smo si, vstopili v novo leto, a še vedno smo pri voščilnicah. Vsako leto na začetku januarja najprej pospravimo material za ustvarjanje in pripravimo vse za izdelavo voščilnic v naslednjem letu.

Takoj se lotimo tudi izdelave voščilnic za RK Podkum, ki z njimi polepša rojstni dan krajanom, starejšim od 80 let.

Letos smo rojstnodnevne voščilnice izdelali tudi za OO RK Zagorje. V mesecu decembru smo bili namreč pri njih na obisku. Prijazna sekretarka Štefka nam je pripravila predstavitev njihovih dejavnosti, učili smo se oživljanja ter si ogledali prostore. S prijaznimi besedami, sočutjem in dobrinami razveseljujejo ljudi, ki zaradi stisk potrkajo na njihova vrata. Tudi oni pišejo rojstnodnevne voščilnice, zato smo jim letos priskočili na pomoč tudi mi. Učimo se dobrodelnosti in hvaležnosti za vse, kar doživljamo.

Bilo je toliko lepega …

December je namreč čaroben mesec. Bili smo na predstavah, si ogledali čudovito okrašeno Zagorje, obiskali smo matično šolo in knjižničarko Alenko, izdelovali novoletne voščilnice, praznično dekoracijo, okrasili naravno smrečico v loncu, vsak dan smo odpirali sporočila z adventnega koledarja, pisali sporočila za Božičkovo pošto, brali knjige z božično in novoletno tematiko, uživali smo v prireditvi za starše, razveselili smo se dedka Mraza, bivše ravnateljice Alenke, ravnateljice Kristine in njene pomočnice Milanke, se sladkali z dobrotami, odvijali darila, prejemali voščila, objeme … Seveda pa nismo pozabili naših prijaznih krajanov, ki smo jih obiskali in jim voščili za novo leto.

Da ne bo pomote … Poleg vsega smo se seveda tudi učili, brali, pisali….

ŽELIMO VAM VESELO, SREČNO IN USPEŠNO LETO 2020.

Irena Mihevc

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)