Komaj smo imeli izlet na Svetega Miklavža, že smo dobili novo prijavnico za tradicionalno srečanje mladih plaincev na Lisci.

Na Lisco smo se odpravili v soboto, 15. 6. 2019. Zaradi lažje organizacije prevoza, smo se zopet peljali z vlakom. Naše izhodišče je bilo na železniški postaji Breg. Na zadnjem izletu je bilo nekoliko manj planincev, samo 14, ampak so bili ti toliko bolj vztrajni. Pot se je večino časa vzpenjala, saj smo morali premagati kar nekaj metrov nadmorske višine. Večino časa smo hodili skozi gozd, za kar smo bili zelo hvaležni, saj je bilo neizmerno vroče. Ravno zaradi vročine, smo morali narediti kar nekaj postankov, da smo se odžejali in si sproti nabrali novih moči. Za vzpon do vrha smo potrebovali dobre 3 ure. Na vrhu so imeli organizatorji pripravljene različne dejavnosti za otroke, nekateri so sestavljali puzzle, si ogledovali razstavo metuljev, izdelali so lahko hiško za žuželke, večina učencev pa se je preizkusila tudi s plezanjem po plezalni steni. Na vrhu smo imeli kar nekaj časa za počitek, potem pa smo se po isti poti vrnili nazaj v dolino, do železniške postaje Breg. Za povratek v dolino smo porabili nekoliko manj časa. Planinci, kljub vročini, niso bili tako zelo utrujeni in so pot na vlaku izkoristili za pogovor in ogled pokrajine. Starši so svoje planince pričakali na železniški postaji v Zagorju.

Planinci in tudi mentorici Darja Murn in Simona Grobin, se že veselimo novih planinskih dogodivščin v naslednjem šolskem letu.

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)