Joj, koliko različnih semen! Le kaj bo iz njih zraslo? Najbolje, da jih posadimo.

Ali znamo skrbeti za rastline? Seveda. Naše rastline lepo rastejo.

Nekatere so poslale prave velikanke.

Naša šola sodeluje v mednarodnem projektu Ekošole Hands-on Biodiversity Adventure (HOB’S Adventure). V projekt so vključene Estonija, Latvija, Islandija in Slovenija. Vodilna tema projekta je biotska raznovrstnost (raziskovanje, ustvarjanje, rastline in živali v okolici šole ter lončnice v šolskih prostorih in njihovo vključevanje v učni proces).

V okviru projekta smo v 1. razredu spoznavali različne rastline in njihova semena. Z lupo smo opazovali semena, jih opisovali, risali in nato posadili v posebne lončke, ki smo jih izdelali iz odpadnih plastenk. Lončke smo vsak dan opazovali in po potrebi zalivali zemljo. Kmalu so vzklila prva semena. S kakšnim veseljem in zanimanjem smo jih opazovali vsak dan, ko smo prišli v razred! Prav vsakič smo opazili kaj novega.

Rastline smo redno zalivali, jih opazovali in v dnevnik skrbno beležili rast rastlin. Ugotovili smo, da vsa semena niso vzklila naenkrat, nekatere rastline so bile večje od drugih in potrebno jih je bilo zalivati ravno prav, ne preveč in ne premalo. Rastline smo opazovali z več čutili in ugotavljali, kakšen je njihov vonj, okus ter kakšne so na otip in pogled.

Pred počitnicami smo ponosno odnesli naše male rastlinice domov, kjer bomo še naprej spremljali njihovo rast.

Vanja Guček

Priloga: Dnevnik moje rastline (.pptx)

 

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)