V sredini februarja smo imeli učenci drugih razredov naravoslovni dan. Le-ta je bil izpeljan tako, da smo se učenci razdelili na dve skupini. Ena skupina je odšla peči kruh z gospo Nado Brezovar, druga skupina pa je ostala v razredu, kjer smo se pogovorili o zdravi prehrani, ter razliki med bio in navadnimi prehranski izdelki. Raziskovali smo preko spleta, kaj pomeni, da je izdelek bio, katere kmetije v bližini pridelujejo bio izdelke, nato pa samostojno izdelovali razredno kuharico, plakate o bio prehrani in prehransko piramido. Vsi učenci smo se aktivno vključevali v diskusije o pregledanih filmčkih in bili motivirani za delo. Podajali smo predloge in pobude, ter raziskovali. Druga skupina pa je pod vodstvom gospe Nade Brezovar izdelala testo, iz njega oblikovala košarice in ptičke in spekla kruh. Po celi šoli je zadišalo po domačem kruhu in komaj smo čakali, da poizkusimo vsaj košček tega bogastva. Ob koncu naravoslovnega dneva nam je ostalo še nekaj časa, da smo strnili vtise in ponovili bistveno.

Učiteljici in učenci 2. razredov

JEDILNIK

Bio ovseno pecivo in bio koruzni kruh pekarne Deveta vas, Podvin pri Polzeli

Mlečna prosena kaša iz eko mleka kmetije Sešlar, Izlake

Sir Demeter kmetije Sešlar, Izlake

Carski praženec

Jogurt

Ekološki jabolčni sok Ivanke Rožej Hrastnik

Ekološka jabolka Ivanka Rožej Hrastnik

Ekološki jabolčni čips kmetija Podkrajšek

Borovnice, jagode, breskve, marelice, jabolka, banane

Solata, paprika, češnjev paradižnik

Alternativna malica

ALERGENI G gluten, L, J

 

VIDEO:

GALERIJA SLIK:

 

GALERIJA SLIK MALICE:

 

 

 

(Skupno 329 obiskov, današnjih obiskov 1)