Tokratni tehniški dan je bil ekološko obarvan.

Začeli smo z razgovorom o onesnaženosti našega planeta, vzrokih, rešitvah in o tem, kako lahko sami pripomoremo k čistejšemu okolju. Nato so učenci poslušali poučno zgodbo Dese Muck: Nekoč je živela deželica …Spregovorili smo tudi o ločevanju odpadkov, opisali naše izkušnje z ločevanjem v šoli in doma.

Po malici smo se lotili dela. Učenci so imeli na voljo različne odpadne škatle, tulce, kolute, revijalni papir, kartonske odpadke, ki jih zbirajo in v šolo prinesejo starši in učenci. Večino stvari so ustvarjali prosto, po svoji domišljiji. Snežake pa so delali po demonstraciji učiteljic. Poleg odpadnega materiala so nekateri uporabili tudi barvni  papir. Pri izdelovanju so potrebovali škarje, lepilo, lepilni trak, tudi flomastre in voščenke. Veliko so delali v parih, pa tudi v trojicah ter uživali v sproščenosti in sodelovanju.

Izdelke smo postavili na ogled, seveda je bilo treba tudi vse pospraviti. Pred koncem pouka smo odšli še na kratek učni sprehod v bližnjo okolico šole in bili posebej pozorni na »ekološke otoke«.

prvošolci in učiteljice Mojca, Darja, Mili

GALERIJA SLIK:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)