Lepo pozdravljeni.

Kako se imate? Mi prihajamo iz Beltinec. Hodimo na Osnovno šolo Beltinci. Naša šola je velika. Je pisane barve: zelena, oranžna in rumena. Na njej uči neskončno učiteljev. Na šolo hodu puno učencev, Učitelji na šoli so prijazni. Naša šola je značilna po folklori. Folklorista sta tudi na znaku naše šole… (zapisano pogovorno).

Tako so se začele prve povedi v pismu, ki so nam ga poslali učenci 1.b OŠ Beltinci, s katerimi smo se dopisovali in izmenjali lepe novoletne želje.
Učenci 3. in 4. razreda PŠ Čemšenik smo se letos odločili, da ne bomo pisali voščilnic le svojim domačim, ampak razširili svoja poznanstva izven zasavskih meja. Navezali smo stike z OŠ Beltinci in natančneje spoznali njihovo šolo, razred, učiteljico… Izdelali in poslali so nam tudi nekaj svojih likovnih izdelkov. Tudi mi smo se potrudili. Napisali in opisali smo jim svojo šolo, jim opisali iz kje prihajamo ter jim zaželeli mnogo lepega v novem letu. Izdelali smo jim tudi knjigo naših risbic in novoletno voščilnico.
V šoli smo si na zemljevidu natančno ogledali, kje se njihova šola nahaja in kako se pride do tja. Kdo ve, mogoče jih pa tudi kdaj obiščemo. 🙂
Bilo nam je v veliko veselje in upamo, da bomo že prihodnje mesece spoznali kakšno drugo šolo in njihove učence ter si z njimi dopisovali.
Zdaj pa vam zaupamo še nekaj njihovih želja, ki smo jih z zanimanjem prebirali, saj se njihova govorica pošteno razlikuje od naše.
Ka bi se imeli lepo.
Ka bote pridni.
Ka poslušate, ko učiteljica govori.
Ka boste fajn uživali in srečne praznike.
(Vse napisano pogovorno)
Vse in še veliko drugega smo jim zaželeli tudi mi.
GALERIJA SLIK:
1 2 3
(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)