Šolski kros je dejavnost, ki jo šola organizira vsako leto kot športni dan. Odločili smo se,  da to šolsko leto vsebine razširimo in k sodelovanju povabimo tudi starše in njihove prijatelje.

Po nekajtedenskem zamiku zaradi slabega vremena nam je dejavnost uspelo realizirati v torek, 4.6. 2013, v pozno popoldanskem času.

Organizacijski odbor je skrbno načrtoval vse elemente in s pomočjo sponzorjev nam je uspelo zelo veliko: vsak učenec, ki je bil ta dan prisoten v šoli, je brezplačno prejel majico, starši so v zameno za  prostovoljni prispevek v  šolski sklad dobili majico in vodo, postregli so si lahko z žitnimi ploščicami, ki so jih pripravili naši mladi kuharji, lahko pa so tudi sodelovali v teku oz. hoji odraslih in z aktivno udeležbo omogočili oddelku, ki so ga izbrali, nagradni izlet. Tako je imel na razredni stopnji največ odraslih udeležencev 1. a, na predmetni stopnji pa 6. a razred. Prvošolci so obiskali kmetijo, šestošolci pa se bodo podali na rafting po Savi.

Šolski sklad  je bogatejši za 1.752,57 €.  Finančna in materialna sredstva so prispevale ustanove in  podjetja: OBČINA ZAGORJE OB SAVI, RCR, TEVEL, ANMAX, ETI, DOLACOM, AVTOODPAD FEŠTANJ, SERVIS KBM, PLANET 300, DORMEO, BARTEC, ŠUMI in RUDIS.

ZAHVALJUJEMO se vsem, ki so omogočili uspešno izvedbo: sponzorjem, plesni skupini Maestro, staršem in ostalim obiskovalcem, saj je bilo ta dan v Europarku približno 1000 udeležencev, ki so sodelovali na prireditvi OŠ Ivana Skvarče: »MIGAJMO SKUPAJ«!

 

Za organizacijski odbor  dneva šole

Martin Koncilja

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)