Šestošolci so se že v ponedeljek, 4. 9., odpravili na naravoslovni dan v Arboretum Volčji Potok, kjer so v okviru naravoslovnega dne spoznavali naravoslovne vsebine. Preberite si nekaj njihovih vtisov:

V arboretumu je bilo zelo zanimivo. Naučili smo se veliko novega. Zame je bil najbolj zanimiv podatek, da imamo vsa živa bitja znanstvena (latinska) imena. Izvedela sem tudi, da je arboretum zbirka dreves in grmov. V njem je posajenih okrog 4000 različnih vrst lesnatih rastlin, velik pa je 85 ha. Najbolj pa me je navdušil dvokrpi ginko, ki je dvodomna rastlina in živi fosil, saj starost te drevesne vrste ocenjujejo na prib. 250 milijonov let. V arboretumu sem zelo uživala.
Tinkara

V arboretumu smo spoznali veliko zanimivosti o rastlinah. Pušpan je zimzelena rastlina in se ga da lepo oblikovati. Atlaška cedra je iz Afrike. Dvokrpi ginko je živi fosil, ima pahljačaste liste in je dvodomna rastlina. Imeli smo tudi nalogo, da si moral s tablic, ki so bile na drevesih, prepisati latinski imeni posamezne drevesne vrste, npr. Quercus rubra, Liriodendron tulipifera. Eno izmed dreves, ki smo si jih ogledali, je bila tisa. Je zelo strupena rastlina. Strupene so iglice, les in semena. V Sloveniji je tisa zavarovana rastlina. To pomeni, da jih je zelo malo.
Alja

Arboretum je zbirka dreves in grmov. V njem se nahajajo vsakdanje in tudi redke (zaščitene) vrste. Videli smo tudi vrste, ki drugače ne rastejo v Sloveniji. Naučili smo se oblike listnih ploskev, obiskali francoski vrt in še veliko več. V arboretumu se nahajajo tudi kipi dinozavrov in kitov.
Jakob K.

V ponedeljek smo se odpeljali v arboretum. Videli smo veliko rastlin in se o njih še več naučili. Najbolj sem si zapomnil zanimivosti o bambusu. Nisem si predstavljal, da obstaja toliko vrst kaktusov! V arboretumu sem se naučil veliko novega in se imel odlično.
Vid

Bilo je zelo zanimivo. Všeč mi je bilo, ker smo spoznali veliko rastlin. V avtobusu smo se imeli zelo lepo in kar ni nam zmanjkalo teme za pogovarjanje. V arboretumu smo se naučili veliko stvari in vodička Aleša je bila zelo prijazna. O njej vse pohvale, ker vsak dan toliko govori in toliko ve.
Marcel

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)